Ze roepen de hele dag “Mama!!”

Ze roepen de hele dag “Mama!!”

Ze roepen de hele dag “Mama!!”

Word je er soms helemaal gek van dat je steeds geroepen wordt? Begrijpelijk

En tuurlijk roepen je kinderen de hele dag “Mamaaa!”

Het is heerlijk om altijd iemand te kunnen roepen als je je verveeld, iets niet open kunt krijgen of iets kwijt bent. Stel er was iemand die altijd in jouw buurt was om naar je te luisteren, je emoties te verzachten en de vervelende klusjes op te knappen. Een soort butler die met lekkere hapjes aankomt en die zijn tijd besteed aan jouw behoeften. Natuurlijk zou je hem de hele dag roepen. Ook als hij flauwtjes zegt; “kun je me met rust laten?” en “ga even zelf wat doen”, blijf je de neiging hebben hem te roepen. Zo is het ook bij een kind. Je hebt de rol van hapjesverzorger, entertainer, kalmeerder, luisterend-oor, bemiddelaar, beslisser en je bent beschikbaar. Waarom zouden ze er dan geen gebruik van maken?

Er is geen enkel kind die iets wat beschikbaar is, niet als vanzelfsprekend gebruikt.

Jij bent diegene die heel bewust onbeschikbaar moet zijn als je even geen “mama” wilt horen. Jij moet zien dat geen antwoord op vragen geven, geen billen afvegen en niet beslissen wat je eet een doel dient.

Je kunt thuis zijn met je geliefden en je opladen!

Kies om de rol een periode over te dragen aan je partner, oma, oppas of aan je koters zelf. Geef het stokje even over, maar blijf wel lekker thuis. Er is geen betere plek te vinden dan thuis om je weer op te laden.

Leer te voelen wat je zelf wilt en te kiezen om jezelf uit te spreken in het programmaJe hebt inzicht nodig in hoe je overgrootmoeder, je oma en je moeder tegen zichzelf hebben gepraat en zichzelf steeds drongen meer en harder te werken en dienstbaar te zijn aan het gezin. Hierdoor kan jij je nu thuis niet ontspannen. Je mag je voorouders gaan bedanken en hen alle begrip schenken en er daarna voor kiezen dat dat voor jou nu anders kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *