Waarom slaapt mijn kind, niet?

Waarom slaapt mijn kind, niet?

Floor is 2 jaar wanneer ze samen met haar moeder in het Fluisterhuis komt.
Sinds haar geboorte heeft ze veel moeite om te gaan slapen, en wanneer ze eenmaal slaapt wordt ze ’s nachts vaak wakker.
Haar ouders hebben, net zoals Floor sinds haar geboorte geen nacht doorgeslapen.
Na al verschillende oplossingen te hebben bedacht, is het nog altijd hetzelfde.
Tijdens het gesprek dat ik heb met vader en moeder, waarin we terug gaan naar de periode nog voor de geboorte maak ik tegelijkertijd contact met Floor.
Al snel komt er naar voren dat Floor eerst één van een tweeling was. Dit verklaard het gevoel dat Floor het niet fijn vindt om alleen te zijn.
Dit gevoel kwam namelijk niet alleen terug tijdens het slapen maar de gehele dag door.
Wanneer we verder praten over de impact die dit kan hebben, als je eerst als tweeling geboren zou worden en uiteindelijk ‘alleen’ geboren wordt, vallen voor vader en moeder verschillende puzzelstukjes in elkaar. Ook voel ik bij Floor door dit zichtbaar en ook bespreekbaar te maken, een rust komen.

Een week later heb ik telefonisch contact met moeder. Ze vertelt me dat Floor de gehele week heeft doorgeslapen. Ook ‘hangt’ ze niet meer aan moeder en heeft ze het soms niet eens door dat moeder even weg is en zij even alleen aan het spelen is.

Wil jij ook zo’n fluistersessie neem contact met me op. Loes Ruesink 0646231176

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *