Pak die kans gebruik je hooggevoeligheid als medicijn.

Pak die kans gebruik je hooggevoeligheid als medicijn.

Als ik mijn opa nog had kunnen vertellen dat ik met moeders en kinderen werk om hen te begeleiden om een gelukkiger leven te realiseren, zou hij niet hebben begrepen waar ik het over had.

Zijn tijd was er de tijd niet voor. Dingen zijn nou eenmaal zoals ze zijn. “Niet klagen maar dragen en bidden om kracht” Hup gewoon weer aan het werk. Hij ging er prat op dat hij nog nooit een dag ziek was geweest. Hij hield zich niet bezig met gelijk of ongelijk. Het is gewoon zo. No questions asked.

En we hebben allemaal zo’n voorouder. Die voorouder die ons voorgehouden heeft dat het leven vaststaat.

Niet om hen een kritisch onder de loep te nemen, want ik ben ervan overtuigd dat ze deden wat het beste was en dat ze ook niet anders konden dan dat. Nee, ik schrijf dit om hun invloed op ons tot op de dag van vandaag eens te bespreken. Zij konden niet wat wij nu wel kunnen. Zij konden niet werken aan zichzelf. Hun leven stond eigenlijk al bijna vast vanaf hun geboorte. Waar hadden zij nou voor hun gevoel actief invloed op? Het leven overkwam hen. Vragen stellen kwam zelden in hen op. En dat idee! Dat idee dat het leven vaststaat leeft nog steeds in ons voort. Het idee dat het leven je overkomt. Dat als je ergens een probleem ervaart, je daar niets aan kan doen. Bijvoorbeeld dat je altijd heel negatief over jezelf denkt, dat je je vaak ziek en moe voelt of dat het je niet lukt om een het fijn te hebben met je lief.

We hebben het van onze voorouders niet meegekregen om daarmee aan de slag te gaan. Dat is ook logisch want zij hebben het van hun voorouders ook niet meegekregen. Als ik het mijn opa nog had kunnen vertellen had ik misschien gezegd; “opa, Frank en ik hebben als het ware het wiel opnieuw uitgevonden. We hebben ontdekt hoe wijzelf alles wat onprettig voelt in het leven kunnen veranderen en dat kunnen we nu zo goed dat we er anderen bij helpen”.

Misschien had hij dan zijn sigaar met duim en wijsvinger uit zijn mondhoek gepakt en gezegd; “Zooo” En dan had ik misschien gedacht wat ben ik blij dat het nu kan. Wat ben ik blij dat ik alles kan en mag onderzoeken. Dat ik nu zoveel gelukkiger ben dan voorheen en zeer waarschijnlijk ook veel gelukkiger dan hij ooit heeft kunnen zijn.

Gooi die overtuiging: “het leven is nou eenmaal zo” over boort. Je bent niet voor niets in deze tijd geboren? PAK DIE KANS

Doe mee aan Leer Hoe Je Weer Je Energieke Zelf Wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *