Mijn zoon of dochter houdt zich niet goed staande in de klas

Mijn zoon of dochter houdt zich niet goed staande in de klas

Mijn zoon of dochter houdt zich niet goed staande in de klas

Ga als eerste een na hoe het met je eigen gevoeligheid zit, stel je open dat er meer tussen hemel en aarde is.

Als je alles voelt kan alles te veel zijn.

Voor veel kinderen is de hele dag doorbrengen in een volle klas met kinderen die om ze heen bewegen en praten een opgave. Ze worden volledig in beslag genomen door alle prikkels en indrukken die ze opdoen. Ze nemen niet alleen de prikkels via hun ogen en oren waar, maar ook via hun gevoel. Ze ervaren de onrust, boosheid of het verdriet van het meisje naast hen of de jongen achter in de klas, maar kunnen het niet thuisbrengen. Ze ervaren van alles in zichzelf wat vibreert en trilt, maar ze weten niet wat dat is en dat het niet van hen is. Ze zijn niet gefocust op de les, maar aan het overleven in hun lichaam.

Hun emotionele brein is actief.

Hierdoor functioneren andere gedeelte van de brein minder goed. Het is dan lastig voor ze om te rekenen, te lezen, zich te concentreren en met andere kinderen te spelen.

Om als ouder dit proces te begeleiden moet je eerst in de spiegel kijken.

Gevoel is op weg een volwaardige plek in onze samenleving in te nemen. Gevoel wil niet langer weggestopt worden. Boosheid, verdriet, angst en het gevoel dat er meer tussen hemel en aarde is laten zich niet langer onderdrukken. Wij mensen voelen dingen van elkaar. Alles is energie en energie wordt constant uitgewisseld. Dat kan je niet zien en niet horen, dat kan je voelen.

Hoe ga jij hier mee om?

Welk voorbeeld geef je je kind hierin? Om de problemen van je kind op te lossen mag je met jezelf aan de slag gaan. En dat is een feestje. Ontdek zelf hoe je met gevoelens om gaat, ervaar zelf hoe je de gevoelens van een ander kan voelen en overneemt zonder dat je het doorhebt. Ik ontdek vaak ook met ouders van een gevoelig kind dat er ook hele gevoelige opa’s, oma’s en overgrootouders zijn geweest. Soms zelf met “gaven” die doorgeven zijn aan de volgende generaties maar waar nog een jasje van angst om zit.

Kies ervoor dat je kind zichzelf mag zijn!

In het programma kun jij voor jou zelf en je kind ontdekken hoe dat met emoties, gevoeligheid en gaven in de familie zit. Als je op ontdekkingstocht gaat, gaat je kind al veel meer ruimte voelen op school om zichzelf te zijn en mee te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *