Mijn kind ziet ‘iets” op zijn kamer en is er bang voor!

Mijn kind ziet ‘iets” op zijn kamer en is er bang voor!

Mijn kind ziet ‘iets” op zijn kamer en is er bang voor!

Hoe reageer jij?

Je kind meldt je dat er “íets” op is en jij reageert met “A, nee joh, kijk er is echt niets, je hoeft echt niet bang te zijn” Angst is een nare emotie die je liever niet ervaart als mens. Het giert door je lichaam heen. Het neemt je lichaam als het ware over en laat zich niet onderdrukken.

Als je kind zegt dat hij of zij “iets” voelt of ziet, neem het dan serieus. Natuurlijk is de beleving van je kind anders dan van jou. Je kunt zijn of haar beleving niet veranderen. Je kunt hem wel erkennen en accepteren in zijn of haar beleving.

Laat de angst toe!

Laat je kind zijn of haar angst voelen; “Je mag bang zijn” “Ik kan ook begrijpen dat je bang bent” “Voel de angst maar! Het is vervelend maar het is er nu eenmaal” zijn zinnetjes die je daarbij kunt gebruiken. Realiseer je dat het niet jouw angst is om te overwinnen. Laat het bij je kind. Jij kunt er in dit proces alleen voor hem of haar zijn.

Blijf bij jezelf en ondersteun de gave van je kind

Je mag ook weer liefdevol grenzen stellen. Als je even op de slaapkamer bent geweest en je voelt het verlangen weg te gaan, ga dan ook. Bijvoorbeeld door te zeggen: “Ik weet dat je bang bent, ik heb nu een tijdje bij je gezeten en je moet het nu zelf voor jezelf ervaren” “Jij kunt dit ook zelf aan, kijk maar gewoon naar wat je ziet en voel maar wat je voelt. Ik weet dat het moeilijk is, maar dit overwinnen en hier mee omgaan hoort bij jou.”

Wat of wie ziet je kind?

Als een kind overledenen ziet zijn dit heel vaak voorouders en familieleden van jullie. Deze overledenen zijn op aarde gebleven omdat ze hun leven nog niet helemaal afgerond hebben. Ze zoeken naar iemand die hen kan helpen om hun leven af te ronden en het leven helemaal los te laten. Jou kind is daar gevoelig voor dus dat biedt hen een opening. Als jij als ouder zelf een opening naar overleden familieleden maakt en zelf aandacht aan hen besteed heeft je kind rust. Hoe je dat kan doen leer ik je in mijn programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *