Mijn kind wordt ‘s nachts wakker. Hoe kan ik dit voorkomen?

Mijn kind wordt ‘s nachts wakker. Hoe kan ik dit voorkomen?

Mijn kind wordt ‘s nachts wakker. Hoe kan ik dit voorkomen?

Heb jij gebroken nachten en inmiddels alles geprobeerd om je kind te laten doorslapen? Heb je al door dat hoe meer nadruk jij op doorslapen legt des te minder het echt lukt?

Je wil er ‘s nachts zijn voor je huilende kind, maar je wil ook slapen!

Je wil je kind overdag graag zien en aandacht geven. Maar aan het eind van de avond ben je er wel klaar mee. Is je ideaal om je kind om 19 uur in bed te leggen en ’s ochtends  rond 7 uur wakker te maken? Heb je het gevoel dat iedereen dat voor elkaar krijgt behalve jij?

Feitjes over slaapproblemen.

  • Heel veel ouders komen slaapproblemen met hun kinderen tegen. Sommige kinderen gaan ’s avonds slecht slapen, andere worden midden in de nacht wakker of zijn heel vroeg wakker.
  • De regel van 3 R’ en: Rust, Reinheid en Regelmaat voor heel veel gevoelige kinderen helemaal niet werkt. Zij hebben het nodig dat papa en mama in het moment zijn.
  • Dat als een kind in bed ligt hij of zij, zijn of haar emoties, die van jullie en het hele gezinssysteem begint te voelen.
  • Je bent als ziel hier op aarde om ervaringen op te doen en te leren. Leren omgaan met slapen en nacht is één van die ervaringen.

Onverwerkte emoties zijn de grootste oorzaak van slaapproblemen!

Je kind doet gedurende dag allerlei ervaringen op waarbij emoties ervaren worden die niet direct worden geuit en verwerkt. Ook jij zelf en andere gezinsleden doen allerlei ervaringen gedurende dag op waarbij emoties worden ervaren die niet geuit worden en verwerkt. Er zit een volle prullenbak met ongeuite en onverwerkte emoties in jullie systeem en in het gezinssysteem. Deze volle prullenbak wordt ‘s avonds het meest gevoeld en zorgt voor onrust!

Ik was zo uitgeput door alle nachtelijke activiteiten in ons gezin. Ik voelde me zo naar als ik er 's nachts steeds uit moest. Ik was ten einde raad en wist niet meer te verzinnen om het op te lossen. Wat is er toch met haar aan de hand?

Een kind voelt meer dan je denkt. Om dat te kunnen begrijpen en te kunnen begeleiden mag je zelf bewuster gaan voelen. Ik, Loes help jou daar bij. Je vindt de oplossing voor de slaapproblemen die er zijn door te gaan voelen wat er onbewust in jouw gezinssysteem leeft.  

Neem contact met mij op e-mail: loes@fluisterhuis.nl of bel: 06 46 23 11 76.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *