Mijn kind klampt zich aan me vast

Mijn kind klampt zich aan me vast

Mijn kind klampt zich aan me vast

Je kind klampt zich aan je vast en jij voelt je ongemakkelijk!

Veel moeders ervaren ongemak en schaamte als ze op een verjaardag of op een andere gelegenheid worden vastgeklampt door hun kind. Je kind wil per se op schoot zitten of hangt als een aapje om je been of om je nek. Je wilt dit niet. Dit hoort niet. “Doe eens gewoon”, schiet het door je heen. Je wilt wellicht dat je kind is zoals andere kinderen.

Je kind ervaart feest niet als een feest.

Er is hem iets onduidelijk. Hij voelt dat mensen net alsof doen. Er is weggestopte boosheid, verdriet en angst in de ruimte aanwezig. De mensen zijn in gedachten elkaar aan het beoordelen. Dat geeft een onveilig gevoel. De oordelen gaan ook over hem of haar. Het is niet veilig om vrij rond te lopen of blij te zijn. Wellicht spiegelt je kind je iets. Ben jij je ook altijd bewust van het oordeel van anderen en kun je daarom niet zijn wie je bent?

Ga daarom geen strijd aan met je kind.

Accepteer dat je kind bij je wil zijn en voel in het moment wat dat met je doet. Laat het maar gebeuren. Ok, je ervaart schaamte en ongemak, laat het er maar zijn. Je voelt je opeens moe of door iedereen bekeken! Voel het maar. Zoek contact met je kind. Speel met hem of haar en praat met hem of haar. Ervaar wat er is.

Je kind je laat je een spiegel zien van wat er in jou en je voorouders leeft of geleefd heeft.

Er wordt nooit zo maar een gevoelig kind geboren. Een kind die gevoelig is voor de sfeer in een ruimte heeft ook ouders en/of grootouders die dat zijn. Het is van groot belang voor je kind dat je de waarde van gevoeligheid gaat inzien en dat je met je eigen gevoeligheid leert omgaan. In het programma van Energiek Door Ouderschap leer je daar mee omgaan. Neem deel aan zo’n programma voor zowel jezelf als je kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *