Mijn kind is vaak boos, driftig en woedend en vaak op mij!

Mijn kind is vaak boos, driftig en woedend en vaak op mij!

Mijn kind is vaak boos, driftig en woedend en vaak op mij!

Het enige wat je hoeft te doen is er naast staan of zitten en doorademen!

Iedere moeder heeft te maken met de boosheid, driftigheid en woede van haar kind. Soms voelt het zelfs als agressie aan.

Jij hebt als kind geen les gehad in het omgaan met emoties.

Je hebt in je kindertijd beetje bij beetje geleerd heftige emoties te onderdrukken. Waarschijnlijk zijn zinnetjes als; “schreeuw het er maar lekker uit, huil maar en sla je woede er maar uit” nieuw voor je.

Je bent als moeder bang voor de heftige emoties van je gezinsleden.

Begrijpelijk, maar het is maar emotie. Het is een wolkje aan de blauwe lucht die voorbij drijft. Je kunt naar dat wolkje kijken hoe het voorbij drijft. Je hoeft het niet uit te gummen of weg te jagen. Laat het voorbij gaan.

Je hoeft er niet bang voor te zijn.

Je kind wordt er geen slecht mens door. De emoties gaan echt niet over jouw fouten als moeder. Het is niets meer en niets minder dan een volle emmer met emoties die hij of zij in zich draagt. Gun het hem of haar om de emmer leeg te gooien en zich af te reageren op jou zonder dat je het persoonlijk opvat. Zeg tegen jezelf: “Ik ga naast mijn kind staan en dan zie ik hoe de inhoud van de emmer wegstroomt”

Het is tijd het vuilnis buiten te zetten.

Je kind zet als het ware de vuilnis buiten zodat zijn lichaam niet vervuilt raakt en geeft daarmee een belangrijk voorbeeld aan jou! En het is tijd dat jij dat ook gaat doen. Het vasthouden van emoties creeërt precies het leven wat je niet wilt. Dus als je het leven wil creëren wat je wel wilt heb je het nodig om te leren je emoties helemaal te verwerken en te uiten. Hier leer je hoe je dat kan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *