Mijn kind eet slecht!

Mijn kind eet slecht!

Mijn kind eet slecht!

Neem een moment voor jezelf om te onderzoeken hoe jij jezelf letterlijk en figuurlijk voedt. 

Wat een gedoe en frustratie kan een kind wat slecht eet je opleveren. Het kan je aan het eind van een lange dag net het laatste beetje energie dat je hebt kosten. Je hebt het gevoel dan maar moeilijk die tijd van 17uur tot 19uur te kunnen doorkomen. Want hoe krijg je iets in een kind als het kind het niet wil. De wil van je kind is zo sterk daar kan jij niet tegen op.

Je kunt een kind niet dwingen te happen, te kauwen en te slikken. Het zijn activiteiten die alleen een kind zelf kan doen. Hierdoor kan een kind zeggenschap over zijn of haar eigen leven, lijf en eigen persoon gaan ervaren. En dat heeft een kind nodig. Vooral als je kind gevoel heeft veel te moeten. Vooral als je kind het gevoel heeft dat er veel regels, voorwaarden, waardeoordelen en  grenzen worden opgelegd die hij of zij vervelend vind. Niet eten kan net als niet poepen en niet slapen een protest zijn. Je voelt zelf als moeder wel of dat bij jouw kind zo is.

Voelt het een “ja”. Vraag je eens af wat de spiegel is waar je in kijkt? Hoe ervaar jij de druk van de buitenwereld op jou? Heb jij het gevoel dat je aan van alles moet voldoen? Heb jij het gevoel dat je weinig zelf kan en mag kiezen? Weet jij wat goed is voor jou? Voel jij je vrij om te eten en drinken wat je zelf wil? Waar je zelf zin in hebt? Voel jij dat je zelf mag kiezen waar je je zelf in vast wil bijten, waar je van wilt proeven, waar je van geniet? Geef jij gehoor aan je innerlijke impuls?

Vragen waarvan jij het antwoord mag gaan opschrijven zijn: Waar wil ik me heel graag in vast bijten? Wat wil ik van proeven? Waar wil ik van genieten? Waarmee wil ik mezelf voeden? Letterlijk en ook figuurlijk. En doe je dat ook? Luister niet naar anderen. Voel zelf wat jou voedt.

Gebruik de energie van kennis, wijsheid en intuïtie in jezelf. Als jij deze energie gaat gebruiken kan je je kind aanvoelen waar je je kind te gemoed kunt komen. Laat hem of haar uit een paar producten kiezen, zelf de hoeveel opscheppen, zelf de plek aan tafel bepalen, zelf mee helpen kopen. Speel met het thema en de energie. Sommige kinderen bijvoorbeeld vinden rauw eten veel lekkerder dan gekookt eten. Ze dan rauwe worteltjes op tafel. Sommigen kinderen eten liever terwijl ze aan het spelen zijn of de hele dag door een beetje! Why not?

Heb je hierin mijn advies als babyfluisteraar en kinderfluisteraar nodig. In een fluistersessie kan ik jouw specifieke situatie invoelen door me er op af te stemmen en je de tips en inzichten geven die helemaal bij jou en je kind passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *