Jullie liefdesrelatie is de basis van jullie gezin

Jullie liefdesrelatie is de basis van jullie gezin

Daarom een lijstje met 15 stevige uitspraken over normale irritaties en confrontaties in je liefdesrelatie

1) Neem verantwoordelijkheid voor je relatie. Wees niet te laf, stop je hoofd niet in het zand voor de kleine confrontaties en irritaties.

2) Dit lijkt een klein beetje kriebel te zijn, maar als je er niets mee doet ben je wellicht de volgende die gaat googlen naar een “scheidingsmiddelaar”

3) Denk niet dat jij wel kan leven met je irritaties, want je weet dat het niet zo is. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. De irritaties zijn bedoeld om samen van te groeien. Het is de wrijving waarvan glans kan komen.

4) Als ziel ben je naar de aarde gekomen om te leren en dat doe je het allermeeste in de relatie met die ene speciale ander. Dus maak je relatie tot iets leuks, fun, liefdevols, door je bewust te worden van het leerproces wat je samen doormaakt.

5) Je ouders hebben je dat waarschijnlijk niet voorgedaan, zij hebben dat niet van hun ouders geleerd.

6) Denk niet dat je liefdesrelatie vanzelf goed hoort te gaan.

7) Het is normaal dat je het gevoel hebt dat je je opoffert voor de ander. Vaak offert de vrouw zich doordeweeks op door veel van de beslommeringen in haar eentje te regelen en in het weekend offert de man zich op door alles zo veel mogelijk op haar manier te doen en het haar naar het zin te maken.

8) Het is normaal dat je als stel weinig of moeizaam met elkaar vrijt. Maar dat kan je veranderen. Als je hier verantwoordelijkheid voor neemt. Ga onderzoeken wat er tussen jullie in staat. Blijf er niet mee zitten. Kom in actie. Alleen jij kunt je liefdesleven maken zoals je wilt.

9) Het is niet fijn voor kinderen als er ruzie gemaakt wordt in huis, maar kinderen hebben net zo’n last van de onderhuidse onopgeloste irritaties die er de hele dag door in elk moment zijn. Eigenlijk weet je dat ook best wel omdat je dat waarschijnlijk als kind ook altijd haarfijn aanvoelde.

10) Mannen, het is heel normaal dat je bang bent voor de emotionele reacties die je vrouw kan hebben. Heel veel mannen hebben dat, maar wil je dat nou echt je hele leven zo laten?

11) Vrouwen, het is heel normaal dat je af en toe veranderd in een draak. Dat hebben alle vrouwen. Ook als ze het niet hardop vuur spuwen want dan doen ze het wel in stilte voor zichzelf in gedachten. Maar je kunt er iets aan doen en er in ieder geval voor zorgen dat je jezelf dan wel begrijpt.

12) Het is normaal dat je je niet gezien, onbegrepen en ondergewaardeerd voelt in je relaties, maar dat betekent niet dat er geen liefde is, dat betekent dat er nog veel in de liefde te ontdekken is.

13) Bijna iedere man is fysiek of in gedachten regelmatig ver weg van zijn vrouw.

14) Bijna iedere vrouw neemt een groot deel van de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse beslommering.

15) Bijna ieder stel in Nederland neemt samen beslissingen uit angst voor een toekomstig gebrek aan geld.
Bijna iedereen, maar moet jij daar dan bijhoren? Je hoeft dingen niet zo te laten omdat ze nu eenmaal zo zijn. Je irritaties en de confrontaties zijn er om je duidelijk te maken dat het ook mooier, leuker en liefdevoller kan.

STAP NIET UIT JE RELATIE MAAR STAP UIT JE RELATIE ZOALS DIE NU IS.
MAAK ER DE RELATIE VAN DIE JE ZELF WENST.

En gelukkig hoef je niet te wachten tot je partner er zin in heeft of aan toe is.
Maak de stap nu voor jezelf, ga op ontdekkingstocht om in liefde nieuwe dingen te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *