Ik vind het zo sneu voor mijn kind als ik boos ben of streng ben geweest!

Ik vind het zo sneu voor mijn kind als ik boos ben of streng ben geweest!

Ik vind het zo sneu voor mijn kind als ik boos ben of streng ben geweest!

Je bent een autoritaire en tegelijkertijd een flexibele en meelevende ouder. Het zijn twee delen die bestaan in jou. Laat deze delen met elkaar samenwerken in elk moment!

Het ene deel stelt grenzen, houdt zich aan structuur en is streng, het andere is meegaand, begripvol en zoekt steeds nieuwe oplossingen. Ze lijken met elkaar in strijd. Het is als een engeltje en een duiveltje op je schouder. Je vraagt je af of je het wel goed hebt gedaan, toen je vannacht zo streng tegen je zoon zei, dat hij moest gaan slapen. Vanochtend bedacht je; hij was bang. Je had begripvoller moeten zijn. “Was het wel eerlijk van mij dat ik zo boos werd? “Merk jij zo n gedachtenpatroon op? Ga er dan bewust mee om. Ga er met pen en papier voor zitten. Hoor de gedachten van het ene deel aan. Luister naar deze stem. Geef deze gelijk; natuurlijk moest hij weer gewoon slapen. Anders waren jullie vandaag beiden heel moe geweest. Hoor het andere deel aan. Geef ook dit deel van jezelf gelijk; natuurlijk was hij bang, dat was je zelf als kind vroeger ook. Breng een gesprek op gang tussen de delen in jezelf, schrijf dit op. Zie ze beiden als engeltjes op je schouder. Ze hebben beiden een goede intentie. Wees de bemiddelaar tussen beiden. Laat ze met elkaar overleggen. Laat ze samen een plan smeden voor de volgende keer. Jij kunt als mama meelevend zijn en tegelijkertijd bepalen hoe het gaat! Het mannelijke deel en het vrouwelijke deel zoals ik ze noem horen in elk moment in jezelf samen te werken als ze een gevecht binnen in jou voeren kost dat je heel veel energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *