Ik ben zo bang dat mijn kinderen iets gaat overkomen!

Ik ben zo bang dat mijn kinderen iets gaat overkomen!

Ik ben zo bang dat mijn kinderen iets gaat overkomen!

Jouw kinderen gaat iets overkomen,

Je kinderen gaat zeker iets overkomen. Ze worden gekwetst, raken in de war of verliezen richting in hun leven. Ze gaan iets traumatisch meemaken, geldgebrek kennen of ziekte. Ze zullen slechte cijfers halen, verkeerde vrienden kiezen, fysieke pijn voelen of jong sterven. Al die zaken zijn onderdeel van leven. Je kunt ze niet voorkomen. Ik weet zeker dat je kinderen voor leven en dus ook voor deze zaken gekozen hebben. Ze zijn zielen die het leven willen ervaren. Ze zijn hier om een keer te falen, ontslag mee te maken, failliet te gaan, te scheiden en ze willen een keer iemand verliezen.

Het leven is een leerschool. 

Heb jij het hier moeilijk mee dan heb je het waarschijnlijk ook moeilijk met je overgeven aan leven! Je hebt moeite mee dat het leven moeilijk en zwaar is. Jij wilt het leven mooier maken dan dat het is. Je leeft in angst voor de narigheid, maar daardoor ervaar je het goede waarschijnlijk niet. Angst is het tegenovergestelde van vertrouwen en liefde. “Leven in angst” is erger dan alles wat je in het leven kan overkomen. Het is erger dan een keer op je hoofd geslagen worden, erger dan gepest en uitgelachen worden of zakken voor je diploma. Wat maakt het in vergelijking daarmee uit om onder een auto te komen en in rolstoel te terecht komen.

Leven in angst is het enige dat niet door tijd geheeld wordt.

“Ik hou zo veel van mijn kinderen en daarom ben ik bang dat ze wat overkomt”, kost je heel veel energie, omdat het geen liefde is. Vertrouwen is een vorm van liefde. Angst is het tegenovergestelde. Je zwemt tegen de stroom in. Maak een keuze en ga dit thema onderzoeken, doe mee aan het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *