Ik ben vaak boos en daar voel ik me schuldig over!

Ik ben vaak boos en daar voel ik me schuldig over!

Ik ben vaak boos en daar voel ik me schuldig over!

Iedere moeder die ik spreek is uniek.

Ze vertellen mij hun unieke probleem of hun unieke uitdaging waar ze met mij willen werken. En toch zijn er vaak overeenkomsten. Zo’n overeenkomst is boosheid. Het komt vaker voor dat een moeder hier binnenloopt en haar weerbarstige, ongeremde. plotselinge boosheid benoemd. Ze wil deze boosheid beteugelen, controleren en onder de knie krijgen. Ze wordt er moe van en vindt het niet kunnen. Ze zoekt een oplossing; “wat moet ik doen met die boosheid? Waar moet ik ermee naar toe?” “Ik probeer het in te houden, mezelf toe te spreken dat ik niet moet zeuren, maar het lukt niet. Voordat ik het weet loop ik weer te schreeuwen en te tieren. En dat waar de kinderen bij zijn. Zie je het voor je het servies vliegt zo de keuken door. Het kan toch niet dat ik me zo laat ga.

Wat moet ik met de boosheid doen?

Het antwoord wat ik hierop geef is heel simpel. Accepteer het! Je bent nu eenmaal een mens. Je bent waarschijnlijk ook een hooggevoelig mens anders zat je emmer niet zo vol. De emmer moet leeggegooid worden. Het schuldgevoel wat je over je boosheid hebt komt tussen jou en je kinderen in te staan. Als je boosheid accepteert als onderdeel van het leven is er niets aan de hand.

Boosheid is maar een energie die door je heen gaat.

Jij bent je boosheid niet. Boosheid is maar een energie die door je heen gaat. Je kunt die energie voelen in je lichaam, je kunt deze energie waarnemen, alsof je er van een afstandje naar kijkt. Je kunt deze energie eruit gooien door te schreeuwen. Met een theedoek of kussen ergens op te gaan slaan. Je kunt deze boosheid steeds bewuster leren uiten zodat het je steeds minder overvalt. Ik leer je dit in Leer Hoe Je Weer Je Energieke Zelf Wordt.

Je boosheid kan ook een gevolg zijn van iets wat verder terug heeft afgespeeld in je leven. Denk aan je geboorte, jeugd en het leven van je ouders en voorouders. Oude verhalen kunnen verbonden zijn met deze boosheid. Ook dit leer je van me op te sporen en uit te werken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *