Ik ben een slechte moeder

Ik ben een slechte moeder

Ik ben een slechte moeder

Het leven wat je nu als moeder hebt, laat je zien wat je vroeger ervaren hebt, als kind van je moeder.

Heb jij een duidelijk beeld van een goede moeder?

Is ze is behulpzaam, altijd lief, aandachtig en rustig? Zorgt ze voor thee en koekjes. Je wilt waarschijnlijk graag zo’n goede moeder zijn, maar je werkelijkheid is anders. In de werkelijkheid voel je vaak geen harmonie. In werkelijkheid zijn er heftige emoties. Jouw kind krijst thuis regelmatig heel hard en iedere keer vraag jij je dan af; is de buurvrouw thuis? Wat zou zij er wel niet van denken? Ze zal wel denken dat ik een slechte moeder ben. Daarnaast gaat er heel veel mis. Het dagelijks leven voelt chaotisch en intens. De Rust, Reinheid en Regelmaat krijg je nauwelijks voor elkaar.

Je wilt het zo goed doen als jouw moeder of je wilt het juist beter doen.

Je werkt er hard voor maar door de dagen heen ervaar je vaak een gevoel van falen: Je hebt alweer niet gespeeld met je kind, je bent alweer niet geduldig geweest en je was alweer te afwezig.

Ben je een slechte moeder?

Of ben je een moeder die het nog moeilijk heeft met zichzelf? Wat heeft deze situatie als moeder te maken met je kindertijd? Wat is er nog pijnlijk en onverwerkt aan de periode van kind zijn en afhankelijk zijn van je ouders in jou aanwezig? Wat heb je later besloten over je hoe je het zelf als moeder zou gaan doen?

Jij doet nu je best en geeft het beste van jezelf dat is goed genoeg.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is goed voor jezelf zorgen. Jezelf gelukkig maken. Jezelf lief vinden en trots op jezelf zijn. De gevoelens van verdriet, onzekerheid, afwijzing en er niet durven zijn mag je gaan onderzoeken. Maak een keuze om innerlijk vrij en blij te worden. Ik kan je daar heel goed bij helpen in Leer Hoe Je Weer Je Energieke Zelf Wordt waarin je leert om het kind wat je zelf was, te laten vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *