Er zijn slaapproblemen bij mijn kind waardoor ik moe ben

Er zijn slaapproblemen bij mijn kind waardoor ik moe ben

Er zijn slaapproblemen bij mijn kind waardoor ik moe ben

 Mijn kind heeft slaapproblemen!

Mijn kind wordt gedurende de nacht steeds wakker.” “Mijn kind slaapt slecht in.” “ Ik word meerdere keren per nacht wakker gemaakt.” “Het is moeilijk om ‘s nachts te bepalen waar hij of zij wakker van geworden is en om hem of haar te verplichten in bed te blijven.” “Het slingert me heen en weer. Wat is goed?” “Ik ben moe” Dit zijn uitspraken die ik als baby- en kinderfluisteraar vaak hoor.

Je kind zoekt afleiding van denken en voelen.

Jouw kind is veel energie aan het voelen, ervaren en waarnemen als het in zijn/haar bed ligt. In het donker wordt er van alles in het lichaam en in de kamer gevoelt en ervaren. Het is trilling en vibratie in zichzelf en in de omgeving. Hij of zij wil dit niet ervaren. Net als mama, die houdt ook niet van ervaren en voelen, dat heeft je kind onbewust opgepikt. Je kind weet dat als jij dit ervaart jij er niet naartoe ademt. “Zoek afleiding” gaat er door je kind heen. Je kind komt dus vanuit het donker bij jou om af leiding te zoeken.

Zoek het gevoel en de gedachten die onrust geven samen op.

Het geeft heel veel ruimte als je dit proces gaat zien. Je zult met meer goede energie samen het gevoel in kunnen duiken. “Voel het maar, het mag er zijn” zijn woorden die daarbij horen. Ga er niet van weg. Zeg geen dingen die het verminderen, maar ga er naartoe. Stel vragen over de gedachten en gevoelens die er zijn.

Ga overdag met gedachten en gevoelens aan de slag.

Maak daarnaast overdag ruimte om voor jezelf en je kind te voelen en te ervaren wat er is. Adem zelf naar je innerlijke ellende en onrust toe. Praat, huil, schreeuw en bibber van angst met elkaar. Uit wat er is. Zoek het op. Als je met elkaar door ellende en pijn heen gaat, komt er daarna rust.

Volle prullenbak.

We hebben bijna allemaal een volle prullenbak in ons systeem die geleegd moet worden. Die frequent geleegd moet worden net als de prullenbak thuis. Ik leer je dit in het programma van Energiek Door Ouderschap elke dag op een hele simpele en doeltreffende wijze te doen. Je kind gaat hiervan tot rust komen, met jou en de rest van het gezin daarbij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *