De waarheid over moederschap die nooit wordt besproken

De waarheid over moederschap die nooit wordt besproken

De waarheid over moederschap die nooit wordt besproken

Je opofferen, levert jou nooit genoeg op!
Het is een enorme valkuil om te denken dat jij jouw unieke waarde toevoegt door je op te offeren. Jij bent een enorm waardevol mens. Jij hebt kwaliteiten in je die niemand anders heeft, maar die wel nodig zijn in deze wereld.

Als heel jong kind droomde ik er van om iets heel groots te doen in mijn leven. Ik zag mezelf op een podium. Ik zag mezelf voor honderdduizenden mensen iets betekenen. Ik zag mezelf het verschil maken. Ik wist dat ik een enorme waarde aan de wereld in me droeg. Ik had geen idee hoe of wat. Ik deed toelatingsexamens op toneelscholen maar werd zonder één enkel compliment afgewezen omdat ik totaal ongeschikt was in hun ogen. Er was niemand in mijn omgeving die hardop benoemde wat ik van binnen voelde. Geen enkele leerkracht, docent of decaan heeft ooit tegen me gezegd dat ik het verschil ga maken in het leven van mensen. Niemand heeft me op dat moment het voorbeeld gegeven door ín míjn leven hét grote verschil maken.

Ik had geen enkel idee meer, hoe ik waarde aan de wereld kon toevoegen. Wat ik wel had, was het voorbeeld van tientallen ouders om mij heen die VIA “HET HEBBEN VAN KINDEREN” WAARDE AAN DE WERELD TOEVOEGDEN. Toen ik midden twintig was, had ik echt de droom van volle zalen en het nemen van allerlei grote zakelijke beslissingen nog wel, maar het voelde heel ver weg. Op de achtergrond in mijn systeem. Ik had geen idee hoe ik dat zou kunnen waarmaken en geen vertrouwen meer in mezelf. Wat ik wel “waar” kon maken en waar ik wel vertrouwen in had, was waarde aan de wereld toevoegen door er kinderen op te zetten. Ik voelde hen als nieuwe lichtjes naast mij
Ik richtte heel mijn wezen daarop. Dat was het verschil wat ik kon maken!! Ik was volhardend. Ik heb er vier op de aarde gezet, één voor één.

Ik heb door moeder worden echt waarde aan de wereld toegevoegd. Ik heb hiermee het verschil gemaakt. En Natuurlijk doe ik dat nog steeds door elke dag aan hen te geven. Ik doe dat door, elke dag hun bewustzijnsveld te verruimen, ook om daarmee iets voor anderen te betekenen.

MAAR de waarde die ik via mijn kinderen toevoeg voelt ook nihil. Het staat in schil contrast tot mijn droom. Ik help er niet direct honderdduizend mensen mee. Ik droom nog steeds. Ik kan niet verwachten dat mijn kinderen die droom waarmaken terwijl ik alleen maar voor hen zorg.

Wellicht is het de grootste “moeder – kind relatie verstoorder” die er is. Bijna iedere moeder (waarschijnlijk herken je dit, bij jouw eígen moeder) probeert via haar kind waarde aan de wereld toe te voegen. Dat ondersteunt ze met de woorden; “als het met mijn kind goed gaat, dan gaat het met mij goed”. Het is een overtuigingen die voor een deel voor een de moeder klopt, maar niet voor haar hele wezen. Het blokkeert de heldere relatie die een moeder met een kind kan hebben.

Jouw kinderen kunnen er niet voor zorgen dat jouw leven er toe doet. De waarde die jij aan de wereld wilt toevoegen, kunnen zij niet voor jou toevoegen. Zij hebben hun eigen waarde, hun eigen licht om toe te voegen. De droom die jij in je draagt, mag je zelf in dit leven waar maken.

Jouw kinderen hebben je energetisch gezien niets te geven
Zij kunnen er niet voor zorgen dat de waarde die jij hebt, wordt weerspiegeld. Oftewel zij kunnen niet zorgen voor een overvloed aan waardering, acceptatie, zorg en geld voor jou. Als je actief jouw unieke talent aan de wereld toevoegt, dan komt er waarden van de wereld terug naar jou. Je kunt je helemaal suf oefenen in aanvaarden dat jij in gebrek aan waardering, acceptatie, zorg en in gebrek aan geld kan leven, want je gaat er immers niet aan dood, MAAR DAN NOG WIL HET TALENT IN JOUW IETS ANDERS.

Ik stopte met actief ondernemen
Ik heb in april 2015 publiekelijk laten weten dat ik alleen 100% moeder ben en voor mijn gezin kies. Ik heb dus echt geprobeerd om vanuit volledige aanvaarding van het moederschap gelukkig te zijn. Ik verkondigde het op een podium in een lezing ten aanzien van 200 vrouwen: “Ik ben klaar met het combineren van het één met het andere. Ik geef me over. De droom van: Er voor heel veel ouders zijn laat ik los. Ik ben meer dan parttime moeder en dat ik ok”. Ik voelde me opgelucht, maar al na een paar werken vervloog dat. Ik dacht dat de stress van organiseren zou verdwijnen en alles dus goed zou zijn. Ik zei in die tijd echt oprecht dat ik; tevreden was. Zo voelde dat ook echt! Ook al snoepte ik iedere avond te veel, snauwde ik meer dan ik zou willen tegen mijn kinderen en voelde ik me moe.

Tevreden is niet gelukkig. Tevreden is schamel, het tegenovergestelde van overvloed. Ik miste veel en ik kon mezelf niet sussen. Ik kon mezelf niet voor de gek houden met dat wat het wél opleverde. Er kwamen steeds meer gedachten zoals; “wanneer zorgt iemand voor mij, wie kookt voor mij nou eens iets wat ik echt lekker vind of wanneer krijg ik eens een keer een gave verassing?” Ik kon niet tegen mezelf liegen. Er kwam geen overvloed aan energie naar mij toe. Ik had weinig om te ontvangen. Het leven was goed maar niet geweldig. Ik leefde in te kort en voelde me net iets te vaak depri.

Ik kan me dus precies indenken hoe jij ‘s avonds op de bank ligt.

Jouw ingehoudenheid over wat er echt in je leeft, creëert ongeluk in je gezin. Je denkt dat je “het goede doet” door; heel veel van jezelf ín te houden. Je denkt “ik mag er zijn”, door alles zo liefdevol en aandachtig voor je man en kinderen te regelen. Je denkt dat het aan jou ligt, dat je mondhoeken hangen en je gefrustreerd bent. Je leert via Facebook dat je deze gevoelens wég moet mediteren, yoga’en of mindfulness‘en, want je hebt het immers “zo goed in je gezin”.

De waarheid die je negatieve gevoelens je vertelt, is dat je ZIJN het oneens is met jouw dagelijkse leven. Jouw wezen wil geven en van daaruit vrijheid, geld, waardering, liefde, gezelligheid en gave ervaringen ontvangen. Je wilt een geweldig gaaf en grenzeloos gelukkig leven, voor jezelf.

Wees ontzettend eerlijk over wat er in je leeft. Begin daar nu mee. Deel in de Moe Door Moederschap Share hetgeen in je leven waar je echt van baalt, waar je er sip door uit ziet en waar je zeer gefrustreerd over bent. Je mag schelden in deze groep! Zodat jij weer uit kan komen bij de waarde die jij aan de wereld wil toevoegen. Jij hoort het ongelooflijk fijn te hebben in het leven. Via deze link kun je jezelf toevoegen aan de Moe Door Moederschap Share: https://www.facebook.com/groups/235545106866668/?hc_ref=NEWSFEED

Op jouw unieke waarde, prachtige energieke vrouw,
Liefs Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *