4 tips voor ouders

4 tips voor ouders

4 tips voor ouders

1. Leer je emoties waarnemen zodat je minder vanuit handelt.

Wij leven in een emotionele wereld, vanuit emoties handelen we. We bellen iemand op omdat we anders bang zijn dat diegene boos wordt, we laten onszelf niet zien omdat we anders bang zijn afgewezen te worden, we praten over koetjes en kalfjes omdat niemand ons verdriet mag zien.

Kinderen spiegelen ons volwassenen. Het gedrag van onze kinderen laat ook die emoties zien; driftbuien, teruggetrokkenheid, boosheid, vaak huilen, piepend praten enzovoorts. Ze schieten van de ene emotie in de andere.

Je bent een speelbal van je eigen emoties en die van je kind tot je je bewust wordt van ze, ze waarneemt, ze verwerkt en weer loslaat!

2. Leer de dieperliggende behoeften van je kind voorzien.

We geven onze kinderen vaak te veel van hetgene dat ze niet nodig hebben en te weinig van hetgeen ze echt nodig hebben.

Je kent je kind zelf niet goed, je ziet je kind als hoe je zelf als kind was en gaat om met / hem haar zoals je het vroeger zelf gewenst had. Leer je afstemmen op je kind. Je kind begrijpen en je kind zien. Waardoor je precies geeft wat er nodig is, niet meer en niet minder.

3. Ga onderzoeken van waaruit je bent opgebouwd. 

Wat zijn de ervaringen van je overgrootouders, je opa’s, oma’s, papa, mama en jezelf als kind geweest die je gemaakt hebben tot wat je nu bent!

Leg een puzzel van je leven. Je bent als ouder toekomst aan het bouwen, maar hoe kan dat als je niet weet waar je vandaan komt en wat je verleden is. Het is nodig dat je meer van je voorouders en ouders weet. daarvoor kan je in gesprek met hen in meditatie.

4. Leer het onzichtbare, onhoorbare horen, zien en voelen.

Overledenen zijn onder ons en hebben invloed op ons. Onverwerkte emoties zijn nog aanwezig in ons lichaam, in onze gedachten en tussen ons mensen en deze hebben invloed op ons.

Elke verandering die jij wenst voor jezelf en je gezin kan! 

Wat wil jij veranderen in jezelf en in je gezin? Kan je je voorstellen dat deze 4 tips je daarin de tools geven die je nodig hebt? Wil je me het hieronder laten weten? En stel gerust de vragen die je hebt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *